VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona03/07/2020

JOŠ DEVET OSOBA POZITIVNO NA KOVID-19

 

ZVORNIK, 3. JULA /SRNA/ - U posljednja 24 časa još devet osoba sa područja grada Zvornika pozitivno je na virus korona, podaci su Higijensko-epidemiološke službe zvorničkog Doma zdravlja.

 

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 910 lica, a prisustvo virusa je utvrđeno kod 92 osobe.

"Od ovog broja uzastopna dva negativna testa imalo je 28 osoba, koje su upućene u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana. Rezultati se čekaju za 37 lica", navedeno je u saopštenju.

U izolovanom kovid odjeljenju Opšte bolnice Zvornik smješteno je osam pacijenata, čime su primarni kapaciteti ove zdravstvene ustanove za smještaj lica sa srednje teškim i teškim simptomima popunjeni.

Iz ove zdravstvene ustanove potvrdili su da su svi pacijenti relativno dobrog stanja, bez značajno povišene tjelesne temperature.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik pozitivna lica bez ili sa blažim simptomima upućuje u kućnu izolaciju.

U zavisnosti od daljeg razvoja epidemiološke situacije u funkciji će biti stavljen karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju, za zaražena lica koji nemaju mogućnost kućne izolacije.

Zbog povećanog broja zaraženih, u Zvorniku su pojačane kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i u javnom prevozu, kao i poštovanja drugih mjera nadležnih organa.

Novi objekat Dječijeg vrtića "Naša radost" počeće da radi u ponedjeljak, 6. jula, uz primjenu svih propisanih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije Zvornik apeluje na građane da se pridržavaju preventivnih mjera, te da zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, održavaju fizičko rastojanje od dva metra, a u zatvorenom prostoru da nose maske i redovno održavaju ličnu higijenu.