VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo03/07/2020

TABLET UREĐAJI ZA 15 UČENIKA

 

SREBRENICA, 3. JULA /SRNA/ - U okviru inicijative "Daruj za onlajn nastavu", koju je podržalo više opština i gradova u BiH, prikupljena je određena količina tehničke opreme, a predstavnice Udruženja "Sara" iz Srebrenice uručile su danas 15 tablet aparata učenicima srebreničke osnovne škole iz socijalno ugroženih i mnogočlanih porodica.

 

Valentina Gagić, projekt-menadžer "Sare" koja je uključena u realizaciju ove inicijative, rekla je novinarima da su korisnike odabrali u saradnji sa osnovnom školom i kancelarijom SOS dječija sela BiH u Srebrenici.

Ona ukazuje da problem nekim učenicima predstavlja tehnička nemogućnost korištenja IT uređaja.

Prema podacima "Prve osnovne škole" Srebrenica, prilikom pojave epidemije virusa korona 28 učenika nije imalo internet konekciju, mobilni internet - telefon je koristilo 117 đaka, dok računarsku opremu nisu imala 82 od 400 učenika ove škole.

Zahvaljujući pomoći Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, te ovoj i sličnim aktivnostima stanje opremljenosti učenika i korištenja IT uređajima i opremom znatno je poboljšano.