VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija09/07/2020

PANIĆ: TOKOM PET GODINA MODERNIZOVANO 65 KILOMETARA PUTA

 

STANARI, 9. JULA /SRNA/ - Načelnik opština Stanari Dušan Panić obišao je danas radove na asfaltiranju lokalne saobraćajnice u Cvrtkovcima, dužine jedan kilometar, koja povezuje 11 zaselaka, a za čije uređenje je iz opštinskog budžeta obezbijeđen 90.000 KM.

 

Panić je rekao novinarima da se u Cvrtkovcima vrši modernizacija saobraćajnice na pet putnih pravaca i najavio nastavak modernizacije putne komunikacije u drugim zaseocima.

On je podsjetio da je u proteklih pet godina lokalna vlast modernizovala ukupno 65 kilometara putne komunikacije, a ove godine deset.

Panić je naveo da su u poodmakloj fazi pripremni radovi na rekonstrukciji dionice regionalnog puta Tedin Han-Križ, poddionica Zelenkovići-Donji Vitkovci u dužini 8,2 kilometra, koji će finansirati preduzeće "Putevi Republike Srpske" i opština Stanari.

Poslanik iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić najavio je da će za dvije do tri godine biti modernizovani svi lokalni putevi na području ove lokalne zajednice.

"Opština Stanari je perspektivna, sa stabilnim budžetom i investiramo u ove projekte da bi sugrađani imali bolje uslove za život", rekao je Jerinić.

Predsjednik Mjesne zajednice Cvrtkovci Nedo Mišurić rekao je da je u toku asfaltiranje putnih pravaca u 11 zaselaka, od kojih su neki već završeni.

On je zadovoljan što je iz lokalne uprave najavljeno da će se u narednom periodu raditi i na saniranju lokalnih odrona, te nastavku izgradnje lokalne rasvjete.