VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo10/07/2020

ĆOSIĆ TRAŽI ODGOVORNOST ZBOG PRILOGA TV "OSM" O PROTESTIMA U SRBIJI

 

ISTOČNO SARAJEVO, 10. JULA /SRNA/ - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo LJubiša Ćosić najavio je da će Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada na narednoj sjednici zatražiti odgovornost zbog emitovanja priloga gradske TV "OSM" o protestima u Srbiji u kojem se aktuelna vlast na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem naziva "fašističkim režimom".

 

Ističući da je ogorčen prilogom koji je gradska TV "OSM" emitovala o protestima u Srbiji, Ćosić je rekao da će tražiti odgovornost onoga ko je dozvolio emitovanje takvog priloga u sinoćnjem dnevniku.

"Imamo veliku sreću da je taj prilog prošao nezapaženo jer gradska televizija `OSM` ima nisku gledanost, ali sam kao načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, kao građanin i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a ogorčen tendencioznim izvještavanjem o protestima u Srbiji", rekao je Ćosić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da ga se ne dotiču potpuno jednostrani i politički obojeni prilozi gradske televizije o njemu i načelniku Pala Bošk u Jugoviću i svim drugim koji nisu iz vladajuće opcije u gradu Istočno Sarajevo.

"Ko pogleda prilog vidjeće potpunu jednostranost, neobjektivnost i neprofesionalnost. Poražavajuće je da se u tom prilogu vlast Aleksandra Vučića u Srbiji naziva fašističkim režimom, govori se o nesposobnosti vlasti, da je narod ustao protiv autoritativnog režima, a ministra zdravlja Srbije nazivaju doktorom smrti", rekao je Ćosić, ocjenjujući da je riječ o naručenom prilogu.

On smatra da je gradska televizija "OSM" samo dio instrumenta koji dobija određene informacije koje treba da distribuiše u javnost.

"Ogorčen sam, jer otkako je Vučić na vlasti u Srbiji, ovaj grad i Republika Srpska su prvi put dobili podršku za različite infrastrukturne projekte u vrijednosti od oko 40 miliona evra. Ne postoji lokalna zajednica u gradu Istočno Sarajevo da nije dobila podršku, a Vučić je nosilac Povelje opštine Istočno Novo Sarajevo", ukazao je Ćosić.

On je napomenuo da se Trg Srbija u Istočnom Sarajevu gradi zahvaljujući sredstvima Srbije, a isti je slučaj i sa spomen-kapelom na Veljinama i Ulicom Romanijskom na Palama, te projektima u Trnovu, Istočnom Starom Gradu i na Sokocu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo podsjeća da su projekti koji se realizuju u svim lokalnim zajednicama na području grada Istočno Sarajevo dogovoreni na sastanku sa predsjednikom Srbije 2017. godine.

"Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i svi mi načelnici opština bili smo domaćini Vučiću na tom sastanku kada smo razgovarali o projektima za čiju realizaciju je sredstva odobrila Vlada Srbije. Sramotno je da gradska televizija Istočnog Sarajeva na taj način etiketira čovjeka koji je bio naš gost", rekao je Ćosić.

On je naveo da očekuje izvinjenje, s obzirom da TV "OSM" nije dala mogućnost drugoj strani da se oglasi, te ukazao na pokušaj jednostranog informisanja građana Istočnog Sarajeva.

"Moja želja je da ukažem, jer ne želim da dozvolim da dobitnik Povelje opštine Istočno Novo Sarajevo i čovjek koji je toliko pomogao ovom gradu bude nazivan fašistom od televizije koja se finansira novcem građana Istočnog Sarajeva", rekao je Ćosić.

On je najavio da će mnogo toga imati da kaže tokom predizborne kampanje o kupovini TV "OSM" i načinu njenog funkcionisanja.