VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/07/2020

SPRIJEČENO KRIJUMČARENjE 13 MIGRANATA, UHAPŠENA DVA LICA

 

SARAJEVO, 14. JULA /SRNA/ - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ spriječili su danas krujumčarenje 13 ilegalnih migranata kurdske nacionalnosti i tom prilikom uhapsili dva lica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

"Po nalogu dežurnog tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani i privredni kriminal i korupciju, aktivnosti su sprovedene na području Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo. Uhapšena su dva lica osumnjičena za krivično djelo krijumčarenje ljudi", naveli su iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju je navedeno da je među migrantima bilo i maloljetnika, kao i lica bez dokumenata, te da je bilo planirano njihovo prebacivanje u Banjaluku radi daljeg ilegalnog transporta prema zemljama EU.

Postupajući tužilac dao je instrukcije policijskim službenicma za sprovođenje daljih istražnih aktivnosti, a u realizovane aktivnosti bili su uključeni i policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, navedeno je u saopštenju.