VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo04/08/2020

OKO 40 POLICAJACA UČESTVUJE U AKCIJI DAVANjA KRVI

 

DOBOJ, 4. AVGUSTA /SRNA/ - Oko 40 pripadnika Policijske uprave Doboj organizovano je pristupilo dobrovoljnom davanju krvi u Službi za transfuziologiju u Bolnici "Sveti apostol Luka" u ovom gradu da bi se povećale zalihe i spasili životi sugrađana, izjavio je glavni inspektor Sektora policije ove uprave Davor Kuzmić.

 

Kuzmić je rekao novinarima da je zbog aktuelne epidemiološke situacije u proteklom periodu krv individualno dao veći broj službenika dobojske Uprave.

On je naveo da su današnjoj akciji pristupili i višegodišnji davaoci krvi.

Službenik Policijske stanice Petrovo Pero Sofrić kaže da krv aktivno daje od 1992. godine, a Dražen Radišić, zaposlen u Odsjeku za izdavanje ličnih dokumenata Policijske uprave Doboj, kaže da je krv dao 14 puta.

Transfuzilog u dobojskoj bolnici Tatjana Žigić kaže da raspolažu dovoljnim količinama krvi, zahvaljujući organizovanim dobrovoljnim akcijama, ali da se uvijek javi potražnja za negativnim RH faktorom grupa "0" i "A".

Ona je navela da je u protekla tri mjeseca smanjena potražnja za jedinicama krvi, ali da je i prikupljeno 500 doza manje u odnosu na isti period prošle godine.

Akcija davanja krvi pripadnika policije organizuje se i povodom obilježavanja Dana policije - 4. aprila, krsne slave MUP-a Republike Srpske - Aranđelovdana, 21. novembra, te za Dan Republike Srpske - 9. januara.