VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo04/08/2020

U DVODNEVNOJ AKCIJI DARIVANjA KRVI 50 PRIPADNIKA POLICIJE

 

BIJELJINA, 4. AVGUSTA /SRNA/ - Pripadnici Policijske uprave Bijeljina počeli su danas dvodnevnu akciju darivanja krvi kojoj će se odazvati njih više od 50, među kojima je Bogdan Jovanović koji danas krv daruje 63. put.

 

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini Snežane Gegić rekla je da ljeti većina transfuzijskih službi ima problema i povećanu potrebu za krvi, jer je pojačana potrošnja a smanjen broj davalaca krvi, međutim to nije slučaj u Bijeljini gdje su ove nedjelje brojne akcije.

Ona je istakla akciju DDDK "Zdravlje" povodom slave grada, zatim akciju mjesne zajednice Korenita, kao i tradicionalnu akciju Policijske uprave Bijeljina koja je za pohvalu jer je policija tu kada je napotrebnije.

"Zbog pandemije virusa korona mi ne možemo okupiti na jednom mjestu veliki broj davalaca, te ćemo akciju sprovoditi u narednih pet dana", rekla je Gegićeva novinarima i napomenula da će na taj način biti ispoštovane sve preporuke u vrijeme virusa korona.

Ona je rekla da će količina krvi koja danas bude uzeta biti poslata tamo gdje je najpotrebnije - u Klinički centar Banjaluka.

Na nivou Policijske uprave Bijeljina ima više od 100 pripadnika koji su redovni dobrovoljani davaoci krvi.