VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana04/08/2020

DAMJANOVIĆ: AKCIJA "OLUJA" - ZLOČIN BEZ KAZNE

 

DRVAR, 4. AVGUSTA /SRNA/ - Na Spomen-obilježje Guvno u Drvaru danas su položeni vijenci povodom 25 godina od stradanja i progona Srba u zločinačkoj akciji hrvatske vojske i policije "Oluja".

 

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dragana Damjanović izjavila je Srni da je "Oluja" zločin bez kazne.

"To je najveći zločin nad srpskim narodom poslije Drugog svjetskog rata", rekla je Damjanovićeva i dodala da je "Oluja" pogrom srpskog stanovništva sa vjekovnih ognjišta.

Ona je navela da se svake godine 4. avgusta na simbiličan način odaje počast stradalim i protjeranim iz Krajine.

"Spomen-obilježje Guvno je u obliku krsta i ima simboliku ukrštanja puteva izbjegličkih kolona dalmatinskih i ličkih Srba i Srba sa područja Livna, Bosanskog Grahova i Drvara", pojasnila je Damjanovićeva.

Poruka koje je danas poslata iz Drvara je da nikada ne smije biti zaboravljeno stradanje Srba u "Oluji".

Vijence su položile delegacije opštine Drvar, predsjednik Opštinskog vijeća Milan Kunić i delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Dragana Damjanović.

Zbog pogoršane epidemiloške situacije i naredbe o zabrani okupljanja više od pet osoba na području opštine Drvar, današnjem komemorativnom skupu nije prisustvovao veliki broj ljudi.