VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona04/08/2020

ZA 24 ČASA IZ BOLNICA OTPUŠTENE 473 OSOBE

 

BEOGRAD, 4. AVGUSTA /SRNA/ - U Srbiji u posljednja 24 časa zbog virusa korona na liječenje je primljeno 280 pacijenata, a otpuštena su 473, rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

 

Tepavčevićeva je napomenula da je među onima koji su primljeni na bolničko liječenje bilo i pacijenata kod kojih je ranije utvrđeno prisustvo virusa, a stanje im se pogoršalo.

Prema njenim riječima, zbog virusa korona u Beogradu, Nišu i Šapcu u bolnicama je 11 djece, dok su na ginekoliško-akušerskoj klinici u Beogradu četiri žene.

Tepavčevićeva je rekla na konferencji za novianre vladinog Kriznog štaba da se u Srbiji situacija stabilizuje sa jasnom tendencijom smanjenja broja oboljelih.

"U nekim gradovima i opštinama uprkos povećenom broju testiranja nema oboljelih", rekla je Tepavčevićeva.

Ona je dodala da je, po apsolutnim brojevima, najviše oboljelih i sada u Beogradu i Novom Sadu, kao i da je Subotica zabilježila blagi rast u posljednja 24 časa.

Odgovarajući na pitanje o nabavci vakcine protiv virusa korona, Tepoavčevićeva je ponovila da je ta vakcina još u fazi ispitivanja.

Ona je rekla da Srbija ima jasne protokole, zasnovane na bezbjednosti i efikasnost za upotrebu bilo koje vakcine, te da će tako biti i sa vakcinom protiv kovida.

"Nikakvi drugi parametri ne dolaze u obzir", naglasila je Tepavčevićeva.