VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika04/08/2020

KRIVOKAPIĆ: SLOBODA PRIMARNI CILJ

 

PODGORICA, 4. AVGUSTA /SRNA/ - Koalicija "Za budućnost Crne Gore" predala je večeras listu kandidata za poslanike u Skupštini Crne Gore za izbore zakazane za 30. avgust.

 

Koaliciju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, a predvodi je kao prvi na listi univerzitetski profesor iz Podgorice Zdravko Krivokapić.

Drugi na listi koalicije predvođene DF-om je Nebojša Medojević, slijedi Marko Milačić, lider Prave Crne Gore, zatim Simonida Kordić, Vladimir Joković, Maja Vukićević, Vladimir Dobričanin, Branko Radulović, Milun Zogović, Dragoslav Šćekić.

Kao što je i najavljeno na samom začelju liste je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Krivokapić je rekao da je primarni cilj koalicije zaštita ljudskih prava, sloboda kretanja, sloboda mišljenja i sloboda govora.

"Najznačajnije od svega sigurno u ovom trenutku je i sigurno sloboda medija, sloboda vjeroispovjesti i to ćemo nastojati da nam bude osnovni zadatak", naglasio je Krivokapić.

On je dodao da Crna Gora zaslužuje da je vode najbolji ljudi, koji će znati da čuju glas naroda.

"U ovom trenutku očekujemo preobražaj Crne Gore koja će da zrači čojstvom i poštenjem, pravdom i pravičnošću, direktno demokratije umjesto ove hibridne, obrazovanjem koje je usmjereno na talente i njegovanje telenata i zdravsto koje treba da bude isključivo u svojoj osnovnoj funkciji, a to je prevencija. Takođe želimo da glas struke bude iznad glasa politike", rekao je Krivokapić.

On smatra da opozicija nije u ravnopravnom položaju sa vlašću pred predstojeće izbore.