VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija06/08/2020

USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O PODSTICAJU U POLJOPRIVREDI

 

BRČKO, 6. AVGUSTA /SRNA/ - Poslanici Skupštine Brčko distrikta okončali su danas nastavak zasjedanja usvajanjem preostalih pet tačaka, među kojima su izmjene i dopune Zakona o podsticaju u poljoprivredi po hitnom postupku.

 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da je cilj izmjena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi da se spriječi i suzbije hiperprodukcija novih gazdinstava, koja ne prate proces zapošljavanja u ovoj oblasti.

Kadrić je naveo da će prava na podsticaje po izmijenjenom Zakonu imati lica koja imaju prebivalište u Brčkom najmanje pet godina.

"Osjećaj je kod vlasti, a i kod građanstva, da veliki dio novca za podsticaje u poljoprivredi odlazi u susjedne opštine. Na ovaj način štedimo novac za stvarne stanovnike Brčko distrikta", rekao je Kadrić novinarima.

Po hitnom postupku usvojene su izmjene i dopune zakona o porezu na dobit i o pravnim licima koja osniva distrikt, dok su u drugom čitanju usvojene izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji nekretnina.

Za naredno zasjedanje odgođeno je razmatranje i usvajanje izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta.

U 18.00 časova trebalo bi da počne vanredno skupštinsko zasjedanje na čijem dnevnom redu je rebalans budžeta distrikta za ovu godinu.