VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/08/2020

PORODICA I PRIJATELJI SE OPROSTILI OD ISIDORE BJELICE

 

BEOGRAD, 8. AVGUSTA /SRNA/ - Porodica i prijatelji oprostili su se danas od prerano preminule srpske književnice Isidore Bjelici na komemoraciji u beogradskom Centru "Sava".

 

Komemoraciji su prisustvovali njena majka Nevenka Đurović i otac, šahovski majstor i pisac Dimitrije Bjelica, suprug Nebojša Pajkić, sin i kćerka, kao i prijatelji i poštovaoci njenog djela.

Novinar Ksenija Vučić, koja je vodila komemoraciju, izrazila je tugu povodom smrti prijateljice i pozvala na minut ćutanja.

Bjelica će biti sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju zakazan je za 16.00 časova.

Isidora Bjelica preminula u srijedu, 5. avgusta, u 52. godini nakon višegodišnje teške bolesti i borbe sa kancerom jajnika.

Objavila je više od šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom. Pisala je romane i pozorišne komade.

Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. veka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade "Dragiša Kašiković" za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.