VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika14/08/2020

ZAHVALNOST SIJERA LEONEU ZBOG POVLAČENjA ODLUKE O PRIZNANjU KOSOVA

 

BEOGRAD, 14. AVGUSTA /SRNA/ - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas šefu diplomatije Sijera Leonea Nabili Faridi Tunis zbog odluke njene države da povuče ranije dato priznanje samoproglašenog Kosova.

 

Dačić je istakao da je rukovodstvo Sijera Leonea time pružilo podršku teritorijalnoj cjelovitosti Srbije, kao i fundamentalnim principima međunarodnog prava i Povelje UN, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić i Tunisova su razmotrili mogućnosti intenziviranja dijaloga na najvišem nivou, odnosno posjete na nivou predsjednika država, što bi bio snažan impuls unapređenju saradnje.

Oni su razmijenili mišljenja o budućim modalitetima saradnje Srbije i Sijera Leonea i konstatovali da je, uprkos pandemiji virusa korona, potrebno nastaviti aktivnosti na jačanju odnosa u oblastima od zajedničkog interesa, kao što su poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, turizam i kultura.

Sijera Leone, zemlja na obali Atlantskog okeana u zapadnoj Africi, povukla je u martu priznanje samoproglašenog Kosova i 18. je država koja je to do sada učinila.