VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/09/2020

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD OBILJEŽIO KRSNU SLAVU

 

BIJELJINA, 22. SEPTEMBRA /SRNA/- Zaposleni u bijeljinskom Centru za socijalni rad prvi put su u novom objektu obilježili krsnu slavu – Svete pravedne Joakima i Anu, a direktor Centra Milorad Sofrenić poručio je da će se ova ustanova i dalje truditi da unapređuje usluge i pomogne što većem broju korisnika.

 

"U aprilu smo počeli rad u novim prostorijama, što znači da su i usluge koje pružamo korisnicima sada kvalitetnije, kancelarije za rad zaposlenih izgrađene su u skladu sa najvišim standardima i sada mnogo rasterećenije možemo da rješavamo veoma delikatne probleme porodično-pravne zaštite", poručio je Sofrenić.

Prema njegovim riječima, posebno treba istaći izgradnju Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, koji bi tokom oktobra trebao da počne sa radom.

"Izgradnja i opremanje Dnevnog centra koštali su 650.000 KM i za ove potrebe ćemo morati dodatno da zaposlimo radnike, kao što su specijalni pedagozi, specijalni vaspitači i defektolozi", rekao je Sofrenić i dodao da će u Centar dnevno dolaziti od 40 do 60 djece.

Površina nove zgrade Centra za socijalni rad je 2.500 metara kvadratnih i nalazi se pored Gradskog parka, u Ulici potporučnika Smajića.

U zgradi, čija je izgradnja koštala 3,1 milion KM, osim kancelarija Centra nalaziće se i druge institucije - Savez opština i gradova i Direkcija za izgradnju i razvoj grada, navodi se u saopštenju Gradske uprave.