VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika22/09/2020

UČESNICI PRESRETNUTOG RAZGOVORA SU MILAN KRSMANOVIĆ I GORAN VIŠKOVIĆ, A NE RADOVAN

 

ISTOČNO SARAJEVO, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Stranka demokratske akcije /SDA/ i mediji pod njenom kontrolom nastavljaju sa brutalnim blaćenjem predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića ne birajući sredstva kako bi prikrili podjele u ovoj političkoj partiji i sukob na relaciji Tužilaštvo - Sud BiH.

 

Posljednji navodni "dokaz" - transpkript presretnutog razgovora koji je objavljen u medijima pod kontrolom SDA još jedan je primjer da se sredstva ne biraju kada treba "udariti" na Republiku Srpsku, njene institucije i zvaničnike, a iz koga je vidljiva jasna namjera da se po svaku cijenu ime Radovana Viškovića dovede u vezu sa događajima u i oko Srebrenice s ciljem davanja podrške lažnom svjedočenju zaštićenog svjedoka Tužilaštva BiH.

U tom dokumentu, koji je objavljen u pojedinim sarajevskim medijima, nigdje ne piše ime Radovan, već samo prezime Višković.

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA u posjedu je originalnog dokumeta trasnkripta presretnutog razgovora iz kojeg se jasno vidi da su njegovi učesnici Milan Krsmanović i Goran Višković, a ne Radovan Višković.

Pri tome, važno je naglasiti da se ime predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića ne spominje ni u jednoj presudi Haškog tribunala koja se odnosi na procesuiranje događaja u i oko Srebrenice u julu 1995. godine.