VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/09/2020

PROJEKAT U DOBOJU PRIMJER OSTALIM LOKALNIM ZAJEDNICAMA

 

DOBOJ, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Doboju da je projekat dodjele stanova mladim bračim parovima u ovom gradu izuzetno kvalitetan i da može biti primjer ostalim lokalnim zajednicama, a cilj mu je ostanak mladih ljudi i razvoj porodice.

 

"Ovaj projekat je sjajan jer podržava mlade bračne parove, odnosno razvoj porodice. Projekat je dopuna republičkog projekta subvencionisanja kamate mladim bračim parovima koji žele da obezbjede prvu stambenu jednicu", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon što je sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem uručila ključeve stanova za 13 mladih bračnih parova.

Ona je istakla da se ovim projektom žele stimulisati mladi bračni parovi kako bi ostali na ovim prostorima.

"Ovo je velika šansa za parove koji žele da žive u svom gradu i svojoj Republici Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva i najavila da će u Srpskoj biti nastavljena realizacija sličnih projekata.

Ona je poželjela sreću mladim bračnim parovima koji su danas dobili ključeve stanova.

Jerinić je rekao da je predviđeno da bude dodjeljeno 100 stanovau Doboju, a da je do sada ključeve stanova dobio 31 mladi bračni par.

"Raduje što smo u Skupštini grada Doboja donijeli odluku da nakon rođenja trećeg djeteta grad bude izbrisan iz vlasništva stanova. Ovo je dobra poruka da mladi bračni parovi ostanu u našem gradu", rekao je Jerinić.

On je podsjetio da grad projekat realizuje uz podršku institucija Republike Srpske, predsjednika Srpske Ćeljke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Bračni par Ristić zahvalio je na mogućnosti da dobije prvu stambenu jednicu.

Oni su naveli da su se iz inostranstva vratili u Doboj kako bi razvijali porodicu i kao medicinski radnici pomogli razvoj društva.