VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/09/2020

TEGELTIJA: SAČEKAĆU STAV KOMISIJE JOŠ NEKO VRIJEME

 

ISTOČNO SARAJEVO, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da će još neko vrijeme sačekati na stav Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/, a potom će predložiti Savjetu ministara imenovanje direktora te agencije i njegovog zamjenika.

 

Teletija je rekao da je dugo vremena prošlo kako je upućeno pismo i zatražen stav Komisije, koja očigledno ima nekih svojih poteškoća da se sastane i zauzme konačan stav.

"Još neko vrijeme daćemo šansu Komisiji da iznese svoj stav, kao što su to uradili i drugi koji učestvuju u procesu predlaganja, a nakon toga, cijeneći mišljenja koja sam dobio i koja dobijem, predložiću Savjetu ministara u redovnu proceduru imenovanje direktora i zamjenika direktora OBA", rekao je Tegeltija novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da je procedura imenovanja direktora i zamjenika direktora OBA u toku i da je kao predsjedavajući Savjeta ministara predlagač.

"Konačnu odluku o tome donosi Savjet ministara, ali je u proceduri imenovanja potrebno pribaviti mišljenja zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara, Predsjedništva BiH i Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA", podsjetio je Tegeltija.