VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana22/09/2020

RAZMOTRENE DOPUNE ZAKONA O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI

 

BANjALUKA, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim se daje ovlaštenje nadležnom inspektoru da naloži ograničenje radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima u oblasti trgovine, ugostiteljstva i pružanja drugih usluga.

 

Ovim zakonom se definiše da je u vršenju nadzora nadležni inspektor ovlašten da pravnim licima i preduzetnicima u oblasti trgovine, ugostiteljstva i pružanja drugih usluga zabrani rad ukoliko utvrdi da se u objektu u kojem obavljaju djelatnost ne sprovode zaštitne mjere propisane aktima nadležnih organa u skladu sa zakonom.

Zaštitne mjere odnose se na distancu, okupljanje u grupama većim od propisanih i ograničeno radno vrijeme, a cilj je sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti, navodi se u obrazloženju ovog akta.

Zabrana se izriče prvi put na period od sedam dana, a u slučaju da pravno lice ili preduzetnik ponovi nepravilnost, zabrana se izriče u trajanju od 15 dana.
/nastaviće se/mis/boj