VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet24/09/2020

SITUACIJA ĆE NASTAVITI DA SE POBOLJŠAVA

 

NOVO-OGAREVO, 24. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je uvjerenje da će epidemiološka situacija u zemlji nastaviti da se poboljšava, zahvaljujući mjerama koje su preduzele ruske vlasti.

 

On je tokom video-konferencije sa regionalnim liderima u Rusiji izjavio da je prirodno što se učestalost zaraze virusom korona povećala tokom sezone godišnjih odmora u gradovima kao što je Sevastopolj.

Putin je rekao da razumljiv rast broja zaraženih tokom ljetne sezone, kada su ljudi prilično blizu jednim drugima i skupljaju se u veće grupe, uz napomenu da se isto dešava i u ostatku svijeta.

"Ubijeđen sam da će se situacija postepeno poboljšati, zahvaljujući mjerama koje su uvedene kako na državnom tako i na regionalnom nivou", istakao je Putin.

Ruski predsjednik naglasio je da se situacija neće popraviti "sama od sebe", te da se moraju preduzeti neophodni koraci i mjere, javio je TASS.

Prema najnovijim zvaničnim podacima, u svijetu je virusom korona od početka pandemije zaraženo 32.126.000 ljudi, a registrovano je više od 982.000 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19.

U Rusiji je do danas registrovano 1.128.836 slučajeva zaraze virusom korona, oporavilo se 929.829 oboljelih, a preminulo je 19.948 zaraženih.