VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika24/09/2020

NEOSNOVANE OPTUŽBE PROTIV VIŠKOVIĆA - UDAR NA SRPSKU

 

BANjALUKA, 24. SEPTEMBRA /SRNA/ - Optužbe na račun premijera Republike Srpske Radovana Viškovića za navodni ratni zločini u Srebrenici udar su na Republiku Srpsku, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović.

 

"Lažnim izjavama zaštićenih svjedoka pokušava se unijeti strah. Republika Srpska mora preispitati ulogu pravosudnih institucija na nivou BiH, jer za brojne zločine nad Srbima niko nije odgovarao", rekao je Milunović za Radio Republike Srpske.

On ističe da se sada, bez ikakvih dokaza, optužuje premijer Višković, a krajnji cilj je urušavanje institucija Republike Srpske i stvaranje takvog ambijenta da se svi osjećamo nesigurno.

"To neće uspjeti ovaj putu! Republika Srpska mora da ispita i preispita ulogu pravosudni institucija u BiH i postavi pitanje - kome su one bitne i kome trebaju? Meni na ovakva način ne trebaju kao Srbinu koji živi u Republici Srpskoj", naglasio je Milunović.

On je ponovio da pravosuđe BiH ima selektivan pristup kada je riječ o suđenjima za ratne zločine jer je komandna odgovornost uvijek rezervisana za Srbe, te upitao koliko je Bošnjaka odgovaralo za pokolj na Ozrenu ili ono što su činili u Viskoj Krajini i Sarajevu.