VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/09/2020

PRIVEDEN POTPREDSJEDNIK UDRUŽENjA VETERANA OVK NASIM HARADINAJ

 

PRIJEDOR, 25. SEPTEMBRA /SRNA/ - Potpredsjednik udruženja veterana terorističke OVK Nasim Haradinaj priveden je danas u Prištini na informativni razgovor, javio je RTS.

 

Hasim Haradinaj, koji je brat od strica Ramuša Haradinaja, odbio je da ga privedu specijalci Euleksa, već je tražio da to učine pripadnici kosovske policije, prenose prištinski mediji.

On je za hapšenje optužio novinara Vehbija Kajtazija.

Ranije danas specijalci Euleksa uhapsili su u Prištini predsjednika organizacije veterana OVK Hisnija Gucatija i sproveli ga u Hag.

Akcija Euleksa pokrenuta je 24 časa nakon što je u Specijalni sud u Hagu za zločine OVK odveden prvi optuženi pripadnik te organizacije, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obavještajne službe Salih Mustafa.

Gucati je uhapšen nedugo nakon što je pozvao medije da objave sadržaj dokumenata u vezi sa suđenjem bivšim pripadnicima OVK, koji su na misteriozan način dospjheli u ruke udruženja veterana.

Prethodne sedmice, nepoznati mladić u tri je navrata donio u kancelarije veterana OVK dokumente, koji navodno potiču iz arhiva Specijalnog suda.

Poslije jučerašnjeg hapšenja Mustafe, kosovski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.