VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana29/09/2020

CVIJANOVIĆ I ŠNOL O JAČANjU SARADNjE SRPSKE I POKRAJINE SALCBURG

 

BANjALUKA, 29. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa članom Vlade austrijske pokrajine Salcburg Štefanom Šnolom o jačanju institucionalnih i privrednih veza između Srpske i ove austrijske pokrajine, kao i o mogućnostima saradnje i prenosa znanja u oblasti infrastrukture, saobraćaja i novih tehnologija.

 

Sagovornici su tokom susreta u Salcburgu ocijenili da brojna srpska zajednica koja živi u pokrajini Salcburg, ali i širom Austrije, predstavlja važnu podršku u jačanju dobrih odnosa na poslovnom i institucionalnom planu.

Šnol, koji je u Vladi austrijske pokrajine Salcburg zadužen za oblasti saobraćaja, infrastrukture i sporta, istakao je da postoji dobra osnova za osnaživanje veza između pokrajine Salcburg i Republike Srpske.

Tokom susreta je bilo riječi o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu, sa posebnim osvrtom na društvene i ekonomske posljedice pandemije virusa korona.

Cvijanovićeva je istkla da je zadovoljna načinom na koji su se institucije Srpske suočile sa izazovima pandemije.

Ona je navela da su u Republici Srpskoj, pored zaštite zdravlja građana, prioriteti oporavak privrednih aktivnosti, očuvanje radnih mjesta i dinamike društvenog života, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.