VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo29/09/2020

ODIGRANA MEMORIJALNA UTAKMICA "SJEĆANjE NA DR MILANA JELIĆA"

 

MODRIČA, 29. SEPTEMBRA /SRNA/ - Selekcija Područnog fudbalskog saveza /PFS/ Banjaluka pobjednik je memorijalne utakmice "Sjećanje na dr Milana Jelića", odigrane u Modriči povodom 13 godina od smrti tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

 

Selekcija PFS Banjaluka u utakmici odigranoj danas na stadionu "Dr Milan Jelić" savladala je selekciju PFS Doboj rezultatom 4:1.

Pehar pobjedničkoj selekciji uručio je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

"Milan Jelić obilježio je svoj život velikim rezultatima. Njegova posebna ljubav bio je sport, prije svih fudbal u kome kao predsjednik Fudbalskog saveza Repbulike Srpske i Fudbalskog saveza BiH uspostavio dobre sportske odnose", rekao je Đokić.

Predsjednik Fudbalskog kluba "Alfa Modriča" Petar Jelić, sin Milana Jelića, rekao je da je cilj memorijala da igrom i fer-plej nadmetanjem mladi sportisti i sportski radnici još jednom odaju poštu Milanu Jeliću.

On je naveo da su u odnosu na prethodne memorijale, na kojima je učestvovao veliki broj ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH i susjednih zemalja, ove godine pozvane dvije ekipe iz Republike Srpske.

"Memorijalni turnir je tradicionalan i vjerujem da će narednih godina biti povoljni uslovi da Modriča ponovo ugostiti stotine mladih fudbalera", rekao je Petar Jelić.