VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/10/2020

PODžIĆ RAZGOVARAO SA VOJNIM ATAŠEIMA RUSIJE I KINE

 

SARAJEVO, 14. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić izjavio je danas tokom sastanka sa odlazećim i novoimenovanim vojnim atašeima Rusije u BiH Iljom Skrebnevim i Sergejem Iljnickijem, da je uvjeren u nastavak dobrih odnosa i jačanje bilateračne saradnje u području odbrane.

 

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ministarstava odbrane i oružanih snaga BiH i Rusije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Podžić je zahvalio Skrebnevu za visoko profesionalan rad, aktivno učešće u radu vojno-diplomatskih predstavnika, te njegov lični doprinos za unapređenje bilateralne saradnje između oružanih snaga, te mu poželio sreću i uspjeh u narednom periodu.

On je novom vojnom atašeu poželio mnogo uspjeha u njegovom radu u BiH, te iskazao uvjerenje u nastavak dobrih odnosa i jačanje bilateralne saradnje na području odbrane.

Podžić se sastao i sa odlazećim i novoimenovani vojnim atašeima Kine Luo Tiefengom i Su Kjang.

Na sastanku je istaknuto da je odnos BiH i Kine zasnovan isključivo na prijateljstvu bez interesa, a što potvrđuje činjenica da je Kina veliki donator u BiH.

Odlazeći vojni ataše Tiefeng je upoznao Podžića o detaljima isporuke donacije inženjerijskih mašina za potrebe Oružanih snaga BiH, a što će biti realizovano narednog mjeseca.

Podžić je zahvalio odlazećem vojnom atašeu za visoko profesionalan rad na unapređenju bilateralne saradnje i poželio mu uspjeh u životu, a novoimenovanom poželio dobrodošlicu uz očekivanja za proširenje saradnje u narednom periodu.