VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/10/2020

STABILNO ZDRAVSTVENO STANjE MITROPOLITA AMFILOHIJA

 

PODGORICA, 14. OKTOBRA /SRNA/ - Nalazi Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija danas su pokazali da su u blagom padu parametri zapaljenja pluća izazvani virusom korona, saopštila je Mitropolija crnogorsko- primorska Srpske pravoslavne crkve, pozivajući se na Klinički centar Crne Gore u Podgorici, gdje je vladika Amfilohije na liječenju.

 

"Kao i prethodnih dana njegovo opšte stanje je stabilno sa svim vitalnim parametrima – bez povišene tjelesne temperature, dobrom saturacijom, krvnim pritiskom i pravilnim radom srca", navedeno je u saopštenju.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ističu da se mitropolit Amfilohije osjeća dobro i moli se za zdravlje, iscjeljenje i spasenje svih, kao i da je pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak.

"Nadajući se dobrim vijestima i narednih dana nastavićemo sa redovnim informisanjem javnosti o toku oporavka visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija, zahvaljujući svima na brizi, ljubavi i molitvama koje dolaze iz svih krajeva svijeta", dodali su iz Mitropolije.

Mitropolit Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko liječenje na odjeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na virus korona.