VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo17/10/2020

MINIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA

 

BANjALUKA, 17. OKTOBRA /SRNA/ - Savo Minić biće predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske i naredne četiri godine, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini u Banjaluci.

 

Minić, zadovoljan podrškom koju je dobio, istakao je da mu je ona i velika obaveza, te napomenio da su lovci jedina civilna organizacija kojoj je država povjerila nošenje i upotrebu oružja i dala svoje prirodni bogatstvo na korištenje.

"Tvrdim da je Savez jak kao nikada ranije, imamo podršku Vlade Srpske, kao nijedan savez u regionu i očekujem još mnogo korisnih projekata", rekao je Minić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno ministarstvo ove godine izdvojilo 400.000 KM, koje su putem konkursa dodijeljena lovačkim udruženjima.

"Osim toga, izdvojili smo dodatnih 240.000 KM za izradu informacionog sistema i sa ponosom mogu da kažem da će Lovački savez Srpske imati prvi takav sistem od zemalja u okruženju", rekao je Pašalić novinarima i pojadnio da će taj sistem omogućiti da u svakom trenutku budu dostupne precizne i tačne informacije sa terena.

Pašalić je naveo da Ministarstvo, osim finansijske, Savezu daje podršku i u zakonodavnom smislu, kako bi lovstvo što bolje i lakše funkcionisalo.

"Od ove godine odlučili smo da lovne karte i lovne dozvole izdaje Savez, a ne Ministarstvo kao što je to do sad bio slučaj. Mnogo posla je urađeno prethodnih godina, a vjerujem da će na radost velike armije lovaca i u narednom periodu Savez jačati na svim nivoima", rekao je Pašalić.