VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika23/10/2020

ČUBRILOVIĆ ČESTITAO DAČIĆU IZBOR ZA PREDSJEDNIKA PARLAMENTA SRBIJE

 

BANjALUKA, 23. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas novoizabranom predsjedniku parlamenta Srbije Ivici Dačiću, rukovodstvu i svim poslanicima 12. saziva Narodne skupštine Srbije, sa željom da uspješno vodi parlament u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih njenih građana.

 

Čubrilović je izrazio uvjerenje da će biti nastavljena dosadašnja uspješna međuparlamentarna saradnja Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

"Saradnja sa Narodnom skupštinom Srbije za nas je najvažniji i najkonkretniji oblik međuparlamentarne saradnje koji smo do sada ostvarili. Parlamenti Srpske i Srbije, kao i njihova radna tijela, intenzivno sarađuju, sastaju se u kontinuitetu i razmjenjuju iskustva i učvršćuju saradnju koja je od obostranog interesa", naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je izrazio očekivanje da će u Banjaluci biti održan naredni sastanak Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, čija je prva sjednica održana u Beogradu, u februaru ove godine.

Navedena Komisija formirana je u skladu sa potpisanim Memorandumom predsjednika dvije skupštine iz 2018. godine i predstavlja najviši i najsveobuhvatniji oblik institucionalne saradnje koji ima Narodna skupština Republike Srpske.

"Poštovani predsjedniče Dačiću, još jednom, Vama i svim izabranim narodnim poslanicima dvanaestog saziva Narodne skupštine Republike Srbije želim uspješan rad na donošenju zakona i drugih akata koji će omogućiti brži napredak i razvoj Srbije, u interesu svih njenih građana“, ističe se u čestitiki Čubrilovića.

Čubrilović je čestitke uputio u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske.

Lider SPS-a Ivica Dačić izabran je juče za predsjednika Narodne skupštine Srbije.