VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija27/10/2020

INICIJATIVA DA SE REBALANSOM BUDžETA POMOGNE PRIVREDI

 

BIJELJINA, 27. OKTOBRA /SRNA/ - Odbornici PDP u Skupštini grada Bijeljina uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta hitno pomogne privredi, najavljeno je iz Gradskog odbora PDP.

 

Sjednica Skupštine grada trebala bi biti održana u petak, 30. oktobra, a jedna od glavnih tačaka biće usvajanje nacrta rebalansa budžeta.

"Odbornici PDP uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta obezbijede sredstva kako bi se pomoglo privrednicima pogođenim smanjenjem obima posla usled pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona", navodi se u saopštenju stranke.

Šef Odborničkog kluba PDP-a Slaviša Marković kaže da treba naći načina da se pomogne privrednicima i navodi da je Skupština grada i ranije svojim odlukama, koliko je bilo moguće, pomagala privrednicima pogođenim epidemiološkim mjerama, oslobađajući ih plaćanja komunalnih taksi.

"Sada kada su se stekli uslovi da radimo rebalanas budžeta, određena sredstva treba preusmjeriti Odjeljenju za privredu koje bi pomoglo najugroženijim ugostiteljima, muzičarima, kao i zaposlenim u turizmu i prerađivačkoj industriji, gdje je očit pad obima posla", ocjenjuje Marković.