VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika17/01/2021

OBRADOVIĆ: SNSD PARTIJA KOJA IMA SNAGU DA VODI SRPSKU

 

BANjALUKA, 17. JANUARA /SRNA/ - Borivoj Obradović, bivši predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka, jedan od onih koji je danas pristupio SNSD-u, rekao je da ova partija ima snagu da u vremenima kada su prisutni svakodnevni pritisci povede i provede Republiku Srpsku.

 

"Zalažemo se za politiku gradnje, a ne politiku rušenja, ne kritikovanja i rušenja pojedinica i tu smo se našli zajednički jezik sa SNSD-om. Zalažemo se za ukrupnjavanje političke scene, posebno kada su u pitanju nacionalne teme", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da su poslije današnjeg poteza na dobitku i oni i SNSD.

"SNSD je dobio mlade ljude, uz nekog iskusnijeg političkog saborca, a mi smo dobili najjaču političku partiju uz koju ćemo ostvariti ono što smo zamisli, i ostvariti sav naš politički potencijal", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da su tu danas bili prisutni oni koji su ostvarili najbolje rezutate na izborima, te najavio da će u naredom periodu biti još mnogo pristupanja.

"Zajedno sa ovim ljudima, niko od nas se nije isticao kao neka medijska zvijezda, sjeli smo i donijeli odluku da izaberemo SNSD, jer smataramo da je ovo najveća i najsnažnija partija u Republici Srpskoj, a samim tim i u Banjaluci", istakao je Obradović.

Obradović je napomenuo da su prošli mnoge turbulencije u samom DNS-u, da su od 2016. godine u tri-četiri navrata pokušavali da dignu taj odbor, u čemu su i uspijevali.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić iz SNSD-a izrazio je zadovoljstvo što su, kako je naveo, ovako kvalitetni kadrovi pristupili SNSD-u i siguno će u narednom pariodu uvažiti sve njihove prijedloge i nastaviti kontinuiran razvoj Banjaluke i Republike Srpske.

"Važno je napomenuti da je klub odbornika SNSD-a u gradskoj Skupštini jači za dva odbornika. Takve dogovore smo već imali i mislim da ovo neće biti prestanak povećanja broja ljudi i odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka", rekao je Ilić.

On vjeruje da će naredni period biti konstruktivan kada su u pitanju sve stranke većine u Banjaluci koju će nastaviti da razvijaju.