VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/01/2021

PODIJELJENO VIŠE OD 12.000 PAKETIĆA

 

PRIŠTINA, 18. JANUARA /SRNA/ - Za djecu sa Kosova i Metohije i u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa na jugu Srbije danas je završena podjela više od 12.000 novogodišnjih, božićnih i svetosavskih paketića u akciji Humanitarne organizacije "Svi za Kosmet".

 

Predstavnik ove organizacije prota Bratislav Bogdanović rekao je Srni da je akcija sprovedena u 56 zemalja i da je učestvovalo više hiljada institucija i pojedinaca.

On je naveo da su paketići podijeljeni djeci do osmog razreda od Leposavića na sjeveru, Goraždevca i Prizrena na jugu, do Štrpca i Raniluga na jugoistoku Kosova i Metohije.

"Nijedno dete nismo izostavili jer znamo da se deca raduju paketićima i da je, iako je veliki broj njih u vrtićima, većina svesna da neko misli o njima", rekao je prota Bogdanović.

On je naglasio da dok je Humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" nijedno srpsko dijete, pa ni djeca drugih nacionalnosti koja borave u srpskim vrtićima ili pohađaju nastavu u srpskim školama neće biti zaboravljena.

Radica Parlić, rukovodilac odjeljenja vrtića "Pčelica" u Lapljem Selu, kod Gračanice, u kome boravi oko 170 djece, zahvalila je sunarodnicima i posebno organizaciji "Svi za Kosmet" jer već desetak godina svojim poklonima donose radost djeci u ovom najvećem obdaništu u centralnom dijelu Kosova, poslije vrtića u Gračanici.

"Mnogo nam znači to što nas ne zaboravljaju i što našu decu iz godine u godinu obraduju oko srpske Nove godine i pred Svetog Savu", rekla je Parlićeva.