VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/01/2021

DVA UGOSTITELJSKA OBJEKTA KRŠILA ZDRAVSTVENE MJERE I PROPISE

 

DOBOJ, 18. JANUARA /SRNA/ - Policija je u Tesliću utvrdila da jedan ugostiteljski objekat radi uprkos zabrani, dok je tokom "racije" u drugom zatekla 163 osobe, a dva lica su uhapšena.

 

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da su službenici te uprave u dva ugostiteljska objekta u Tesliću evidentirali dva krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i jedno krivično djelo skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka.

Policija je u subotu, 16. januara, oko 23.00 časa dobila prijavu da jedan ugostiteljski objekat u Tesliću radi, iako mu je izrečena mjera zabrane rada u trajanju od 14 dana sa postavljanjem službenog pečata na ulaznim vratima.

Policija je zajedno sa radnicima komunalne policije izlaskom na teren utvrdila da se u objektu nalazi 30 lica i da objekat radi van radnog vremena.

Istog dana teslićka policija je zajedno sa pripadnicima Jedinice žandarmerije sprovela "raciju" u jednom ugostiteljskom objektu u kojem su zatekli 163 lica, a dozvoljen je boravak maksimalno 90 lica.

Tokom te aktivnosti dva lica su lišena slobode zbog ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija, te narušavanja javnog reda i mira, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Doboj poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.