VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/01/2021

U MILIĆIMA REDOVNO ODRŽAVANjE PUTEVA

 

MILIĆI, 18. JANUARA /SRNA/ - Svi putni pravci na području opštine Milići su prohodni, osim puta za selo Kostići gdje je u toku čišćenje snijega, rekao je Srni načelnik Marko Savić.

 

Savić je naveo da su mašine za raščišćavanje na terenu i da će stanovnici ovog sela bez problema biti povezani sa centrom.

On je dodao da je za zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva ovogodišnjim budžetom planirano 20.000 KM, a posao je povjeren lokalnom Komunalnom preduzeću.

"Čisti se zgrtanjem i sklanjanjem snijega bez posipanja soli, jer opština nema tehničke kapacitete ni finansijske mogućnosti za takvu vrstu održavanja", rekao je Savić.

Komunalni policajac Majo Jerković rekao je Srni da je u toku čišćenje trotoara, gradskih ulica i posipanje abrazivnog materijala.

On je apelovao da vlasnici samostalnih trgovinskih, ugostiteljskih i zanatskih radnji redovno uklanjaju snijeg, gdje neće smetati pješacima i učesnicima u saobraćaju.

Jerković je dodao da je pojačana kontrola parkiranja automobila na zelenim površinama za šta je predviđena novčana kazna od 50 KM.

"Bez obzira što je snijeg pao na te površine, one se i dalje tretiraju kao zelene, što sada vlasnici automobila zloupotrebljavaju. Parking mjesta ima dovoljno i mi ćemo biti primorani da sankcionišemo sve one koji to čine", upozorio jeJerković.