VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet19/01/2021

"TVITER" SUSPENDOVAO NALOG KONGRESMENA KOJI JE PROTIV BAJDENA

 

VAŠINGTON, 19. JANUARA /SRNA/ - Onaj ko najavi da će podnijeti zahtjev za impičment /smjenu/ novoizabraog američkog predsjednika Džozefa Bajdena rizikuje da bude izbrisan sa "Tvitera".

 

Onako kako su demokratski kongresmeni dočekali Donalda Trampa kada je ušao u Bijelu kuću - tako će i republikanci dočekati demokratu Bajdena, navodi "Geopolitika".

Trampa su optuživali za veze s Rusijom i dva puta pokušavali njegov opoziv, a kongresmen Merdžori Tejlor Grin to isto sada najavljuje Bajdenu zbog njegovih navodnih veza sa Kinom i Ukrajinom.

Konkretno, zbog neriješene afere sa njegovim sinom Hanterom u gasnom biznisu u Ukrajini u vrijeme kada je njegov otac Džo bio potpredsjednik SAD u Obaminoj administraciji i zadužen za pitanje postrevolucionarne Ukrajine, kao i zbog nerazjašnjenih poslovnih aktivnosti porodice Bajden sa izvjesnom kineskom kompanijom.

Društvena mreža "Tviter" ograničila je pristup kongesmenu Merdžori Tejlor Grin odmah nakon što je ona najavila kako će pokrenuti opoziv Bajdena već prvog prvog radnog dana poslije njegove inauguracije.

Sada Merdžori neće moći da objavljuje ​​nove postove, a "Tviter" je optužio za "kršenje internih pravila društvene mreže".

O ovom slučaju već pišu svjetski mediji, između ostalih i britanski "Telegraf".

Dio američkog društva i Republikanska stranka optužiju "Tviter" i druge društvene mreže da cenzurama i zabranama nastoje da zadovolje interese nove američke administracije.