VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija21/01/2021

GRANIČNI PRELAZ KOD SVILAJA U FUNKCIJI DO POLOVINE GODINE

 

ODžAK, 21. JANUARA /SRNA/ - Granični prelaz BiH sa Hrvatskom kod Svilaja trebalo bi da do polovine godine bude završen i pušten u funkciju sa ranije izgrađenim mostom na rijeci Savi, izjavio je ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

 

Mitrović je rekao da će završtetak auto-puta ubrzati razvoj ove regije i olakšati transport roba i usluga, te omogućiti dolazak novih investicija, što je interes Repbulike Srpske i Federacije BiH.

"Ogroman je značaj za BiH završetak auto-puta na koridoru `pet-ce` i auto-puta koji će se graditi od Vukosavlja preko Rače do Beograda", rekao je Mitrović novinarima u Odžaku poslije sastanka sa načelnikom opštine Odžak Nadom Ćulap.

Ćulapova je rekla da će se završetkom auto-puta značajno poboljšati stanje privrede u Odžaku, te otvoriti veliki broj radnih mjesta.

"Nudimo saradnju i partnerski odnos sa resornim ministarstvom i nadležnim institucijama u realizaciji ovog kapitalnog projekta", rekla je Ćulapova.

Ona je zahvalila što su ih danas posjetili Mitrović i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić sa kojima je, u prisustvu predsjednika Srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damira Ivetića, razgovarala o stanju povratničke populacije i njihovim potrebama u ovoj opštini.

Sastanku u opštini Odžak prethodila je posjeta mjestu Svilaj, gdje su u toku radovi na izgradnji graničnog prelaza.

U ovoj federalnoj opštini trenutno živi 340 Srba, od 6.700 koliko ih je bilo prije početka proteklog rata u BiH.