VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet21/01/2021

RUSKI DIPLOMATA PROTJERAN IZ ALBANIJE

 

TIRANA, 21. JANUARA /SRNA/ - Ruski diplomata Aleksej Krivošejev protjeran je iz Albanije zbog, kako je obrazloženo, kršenja mjera za suzbijanje epidemije virusa korona, što ruska Ambasada u Tirani smatra neosnovanim optužbama.

 

O protjerivanju ruskog diplomate izvijestilo je Ministarstvo spoljnih poslova Albanije koje je saopštilo da je ruskoj strani od aprila prošle godine skretana pažnja u vezi sa ponašanjem Krivošejeva.

"Uprkos obećanjima, ruski diplomata je nastavio da krši mjere. Na žalost, Vlada Albanije je donijela odluku da objavi diplomatu Alekseja Krivošejeva personom non-grata, uz obavezu da napusti zemlju u roku od 72 sata od momenta objavljivanja odluke", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je, istovremeno, izrazilo spremnost za nastavak prijateljske saradnje sa Rusijom, te izrazilo nadu da će Moskva shvatiti ovo kao iznuđenu mjeru radi zaštite zdravlja ljudi.

Ruska ambasada u Tirani je saopštila da navođenje imena njihovog službenika u saopštenju za medije predstavlja grubo kršenje međunarodne diplomatske prakse.

"Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je informisano o ovome", naveli su ruska Ambasada, prenio je "Sputnjik".