VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo27/01/2021

MEDIJSKE RADNIKE UVRSTITI U PRIORITETNE GRUPE ZA VAKCINACIJU

 

PODGORICA, 27. JANUARA /SRNA/ - Sindikat medija Crne Gore uputio je danas inicijativu Ministarstvu zdravlja da medijski radnici budu uvršteni u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv kovida 19.

 

Iz Sindikata medija podsjećaju da je Nacionalna strategija za imunizaciju protiv kovida 19 usvojena na sjednici Vlade prošle sedmice i da se ni u tom, kao ni u propratnim dokumentima, ne pominju medijski radnici kao prioritet za vakcinaciju, što je bio slučaj u nekim zemljama regiona.

U saopštenju se ističe da su, uz druge profesije, medijski radnici od izbijanja kovid krize na prvoj liniji odbrane, sa važnim zadatkom pravovremenog informisanja građana.

"Mnoge naše kolege i koleginice radili su bez slobodnog dana, u neizvjesnim uslovima, što ih nije spriječilo da budu na visini zadatka i da građanima donose svakodnevno vijesti o virusu i aktivnostima Vlade i nadležnih tijela u borbi protiv njega", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata medija napominju da bi, bez medijskih radnika, stanovništvo ostalo uskraćeno za veoma važne informacije tokom proteklih skoro 10 mjeseci.

Sve te aktivnosti, kako su naveli, podrazumijevaju svakodnevni kontakt sa velikim brojem ljudi, te izvještavanje i iz područja u kojima je velika rasprostranjenost virusa.

"S tim u vezi, Sindikat medija Crne Gore pozvao je ministra zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da revidira Akcioni plan vakcinisanja tako da uključi medijske radnike kao prioritet, a oni bi se preko svojih redakcija dobrovoljno prijavljivali za vakcine", piše u saopštenju.