VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo27/01/2021

ZA PROJEKAT NOVOG INSTITUTA ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU DJECE 574.000 EVRA

 

NOVI SAD, 27. JANUARA /SRNA/ - Pokrajinska vlada Vojvodine izdvojila je 67,5 miliona dinara /oko 574.000 evra/ za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za početak izgradnje novog kompleksa Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine u Novim Sadu.

 

Novi objekat Instituta površine 30.000 metara kvadratnih gradiće se na mjestu postojećeg objekta Klinike za stomatologiju Vojvodine.

"Radovi na ovom veoma složenom projektu počeće 2022. godine. U novom kompleksu biće stvoreni mnogo bolji uslovi, za rad i funkcionisanje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine", rekao je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, povodom početka realizacije tog projekta.

Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine je ustanova koja se bavi liječenjem i njegom djece. Ta ustanova promoviše zdravlje, stručnost i human odnos prema djeci i omladini, uz primjenu najsavremenijih naučnih, tehnoloških i biomedicinskih dostignuća.

Odluku o izdvajanju sredstava za projektnu dokumentaciju novog kompleksa Instituta, donijela je Pokrajinska vlada na današnjoj sjednici.