VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika27/01/2021

KOVAČEVIĆ: NESTRUČNO VJEŠTAČENjE RAZLOG VIŠE DA SE PONIŠTI SRAMNA ODLUKA CIK-a

 

BANjALUKA, 27. JANUARA /SRNA/ - Činjenica da renomirani eksperti za vještačenje dokumenata tvrde da je vještačenje po nalogu CIK-a BiH, na osnovu kojeg je donesena odluka o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, vršila nestručna i nekvalifikovana osoba samo je još jedan snažan argument da Apelaciono vijeće Suda BiH treba da prihvati žalbu i poništi sramnu i političku odluku CIK-a, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

 

Kovačević je u izjavi za Srnu naglasio da osim toga ova vrsta odluka po Zakonu o upravnom postupku BiH mora biti donesena u roku od 60 dana, a CIK BiH je prekršio i taj zakonski rok što predstavlja i formalni razlog za poništavanje takve odluke.

"Nama je u potpunosti jasno da je ova odluka CIK-a BiH donesena isključivo iz političkih razloga i vjerujemo da će i u Apelacionom vijeću Suda BiH to prepoznati i donijeti odluku na osnovu prava, a u tom slučaju će odluka CIK-a sigurno biti poništena", istakao je Kovačević.

On je ukazao da politički poslušnici SDS-a i PDP-a, koje je SDA instalirala u CIK BiH, ovom ovrstom odluka samo pripremaju teren za opšte izbore 2022. godine kada će na svaki način, kao i sada pokušavati da prekroje izbornu volju građana Srpske.

"Očigledno je cilj da se građanim Srpske, mimo izbora, nametnu oni koji nisu njihov izbor već izbor Bakira Izetbegovića s obzirom na to što su Srbi za njega 'loš narod' jer uporno biraju Milorada Dodika i SNSD. Samim tim je jasno zašto njemu smetaju Milorad Dodik i SNSD, a trebaju mu SDS i PDP", zaključio je Kovačević.