VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika02/03/2021

PREMIJER POZVAO NA SMIRIVANjE TENZIJA, NADLEŽNI DA PRONAĐU IZGREDNIKE

 

PODGORICA, 2. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je na smirivanje tenzija u Nikšiću, a nadležne institucije da pronađu one koji su krivi za incidente koji su se prethodnih dana desili u tom gradu.

 

Krivokapić, koji je Nikšićanin, poručio je da dijeli sa svim građanima Crne Gore zabrinutost zbog nemilih dešavanja u vezi sa dva incidenta tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u Nikšiću.

"Pozivam vas da se, kao što je u tradiciji Nikšića, vratite svojim načelima u kojima dominira sloga i zajedništvo jer ćemo se sretati u ljubavi i radosti i nakon ovih izbora", rekao je Krivokapić u onlajn uključenju na konferenciji za novinare koju je organizovala stranka Demokratska Crna Gora povodom dešavanja u nikšićkom naselju Župi.

Tokom posljednja dva dana dogodila su se dva fizička napada, a u jednom su maskirana lica pretukla aktivistu Demokratskog fronta u naselju Dragova Luka.

Zbog tog incidenta, smijenjen je načelnik Uprave policije u Nikšiću i postavljen novi.

Drugi nemili događaj desio se sinoć kada je grupa pristalica Demokratske partije sopcijalista napala osamdesetogodišnjaka u dvorištu kuće pored puta.

Lokalni izbori u Nikšiću zakazani su za 14. mart, ali je predizborna atmosfera u tom gradu uzavrela i na rubu težih incidenata.