VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika02/03/2021

TURKOVIĆEVA NA PRIZEMAN NAČIN POLITIZUJE ZNAK SOLIDARNOSTI SRBIJE

 

BANjALUKA, 2. MARTA /SRNA/ - Lider DNS-a Nenad Nešić smatra da ministar inostranih poslova BiH Bisera Turković na prizeman način politizuje znak solidarnosti Srbije i njenog predjednika Aleksandra Vučića, koji je BiH donirao 10.000 vakcina "Astra Zeneka".

 

Nešić je naveo da pristojnost nalaže da se Turkovićeva u ovoj situaciju zahvali, te da "ako to ne zna, onda bar ćuti", saopšteno je iz DNS-a.

Nešić je istakao da je šokiran time što Turkovićeva ne poznaje činjenice o vakcini koja je danas donirana svim građanima BiH.

"Osim što kao ministar inostranih poslova vrijeđa suverene države, Turkovićeva nije informisana da je vakcinu koju je Vučić donio odobrila Evropska agencija za lijekove, Svjetska zdravstvena organizacija, da se primjenjuje u Francuskoj, Kanadi, Novom Zelandu, Južnoj Koreji, a da se u Njemačkoj razmatra da je primaju i stariji od 65 godina", naglasio je Nešić.

Turkovićeva je danas ranije izjavila da je vakcina "Astra Zeneka", koju je Srbija donirala Federaciji BiH, "veoma dostupna" i da se koristi, kako je rekla, uglavnom u siromašnim državama.

Ona smatra da je riječ o potrebi za, kako kaže, afirmacijom i dominacijom Srbije u regionu, pa i o tome da se diže popularnost Srbije.