VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika02/03/2021

NISU USVOJENE DOPUNE ZAKONA O LIJEKOVIMA I MEDICINSKIM SREDSTVIMA

 

SARAJEVO, 2. MARTA /SRNA/ - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio danas dopune Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima jer za njega nisu glasali srpski delegati.

 

Ovaj zakonski prijedlog biće upućen u naknadno usaglašavanje, jer to nije bilo moguće danas zbog odsustva zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Dragana Čovića.

Delegat srpskog naroda u ovom domu Dušanka Majkić rekla je, tokom rasprave, da su dopune Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima nepotrebne, jer je postojeći zakon odgovarajući.

"Ja sam ovo shvatila kao lošu namjeru. Nekome je važnije da se Republici Srpskj onemogući da nastavi uvoziti lijekove i dalje, nego što će Federacija BiH /FBiH/ u tome naći svoju šansu. Neko je imao lošu namjeru", rekla je Majkićeva i dodala da se svaka stvar mora usaglašavati.

Ona je podsjetila da je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik rekao da će se angažovati da i Federacija BiH /FBiH/ dobije vakcine na isti način kao i Republika Srpska.

"Samo nemojte lošim namjerama ići prema nama. Ove dopune Zakona su potpuno neprihvatljive. Nećemo dati nijednu pogodnost koja je data Republici Srpskoj, jer smo vidjeli kako to završava", rekla je Majkićeva.