VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika05/03/2021

U SARAJEVU SASTANAK ČLANOVA PREDSJEDNIŠTVA SA PAHOROM

 

SARAJEVO, 5. MARTA /SRNA/ - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović razgovaraće danas u Sarajevu sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

 

Sastanak je zakazan za 11.00 časova, a po njegovom završetku u 12.00 časova planirano je obraćanje medijima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Iz Predsjedništva su najavili da će BHRT realizovati medijski pul za ovaj događaj zbog obaveze poštovanja epidemioloških mjera tokom pandemije virusa korona i ograničenog prostora.

"Mediji putem satelita mogu preuzeti snimke dolaska predsjednika Slovenije, doček članova Predsjedništva BiH, zajedničku fotografiju, snimke početka sastanka. Zainteresovanim medijima, koji nemaju mogućnost preuzimanja materijala putem satelita, dostavićemo materijal putem `vetransfera`", navodi se u saopštenju.

Medijima će biti dostavljene i fotografije sa ovih događaja, a obraćanje medijima nakon sastanka emitovaće se uživo.

Pahor će posjetiti i kontingent Slovenačke vojske u vojnoj bazi Butmir, koja djeluje pri operaciji Eufora "Altea" u NATO štabu Sarajevo. U pratnji predsjednika Slovenije je i ministar odbrane Matej Tonin.