VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura25/06/2021

RASPISAN POZIV ZA DODJELU "KOČIĆEVE NAGRADE"

 

BANjALUKA, 25. JUNA /SRNA/ - Organizacioni odbor 56. "Kočićevog zbora" objavio je danas javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade" za ovu godinu, koja se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

 

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa od 3.000 KM.

Kandidata za "Kočićevu nagradu" mogu predložiti udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku Gradske uprave Banjaluke, putem prijemne kancelarije 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom za dodjelu "Kočićeve nagrade" za ovu godinu, ili putem pošte preporučeno na adresu: Grad Banjaluka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78.000 Banjaluka.

Rok za podnošenje prijedloga je 10. jul.

"Kočićeva nagrada" biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg "Kočićevog zbora".