VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti21/07/2021

GRAĐANI PRIJAVILI I KOMŠIJSKE PIJETLOVE I KOKE ZA UZNEMIRAVANjE

 

BIJELJINA, 21. JULA /SRNA/ - Građani Bijeljine su putem elektronskog servisa za prijavu komunalnih problema upozorili nadležne na otvorenu septičku jamu u školskom dvorištu i izlivanje otpadnih voda u vodotokove, ali su za uznemiravanje prijavili i komšijske pijetlove što kukuriču i koke morke što kljucaju po tuđim dvorištima.

 

Na ovaj servis "Sistem 48" je u proteklih 30 dana stiglo 17 prijava građana, od kojih su tri riješene, a rješavanje ostalih je u toku.

Građani Bijeljine prijavili su nadležnima i smrad sa gradske deponije, slučaj zaprečavanja sokaka i uzurpacije parkinga, putni pojas zarastao u korov, deponije pored kuća i zapuštena dvorišta.

Kao problem je prijavljena i brojnost komaraca u gradu, držanje svinja, bučne komšije, te paljenje kablova u peći, što izaziva zagađenje.

Prijava za slučaj morki: "Ponovo dvije morke od komšinice u mom dvorištu. Skoro svaki dan mi nanose štetu na cvijeću. Dokle više? Meni samo preostaje da prijavljujem, a na vama je ostalo. Dokaz su fotografije sa kamere".

U odgovoru nadležnih iz Gradske uprave se navodi da su, reagujući po ovoj prijavi, komunalni policajci u Bijeljini izašli na lice mjesta i da će prijavljenoj biti izdat prekršajni nalog zbog neuslovnog držanja peradi.

Prijava u slučaju pijetao: "Pijetao od komšije svako jutro sa početkom od 4.00 do 5.00 časova budi mene i porodicu, tako da utiče na kvalitet sna. Tačnije, nema sna. Problem je već ozbiljan, odražava se na zdravlje i sposobnost funkcionosanja na poslu. Možete li to spriječiti, da vam pošaljem adresu, jer ovaj gazda pijetla ne mari za primjedbe?"

Čeka se dostavljanje adrese, da bi reagovala komunalna policija.