VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika22/09/2021

ZAPALJEN AUTOMOBIL, JEDNA OSOBA POVRIJEĐENA

 

MOSTAR, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Na magistralnom putu između Jablanice i Konjica, u tunelu Lendava, presretnut je i zapaljen automobil "mercedes" u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza BiH koji su se vraćali iz Mostara sa utakmice "Velež" - "Borac", a jedna osoba je povrijeđena, potvrdio je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ LJudevit Marić.

 

"U tunelu Lendava sinoć u 23.45 časova `golf pet` presreo je automobil `mercedes` u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza. Osobe iz `golfa` su palicama razbili prednje vjetrobransko staklo na `mercedesu` i ubacile baklju u automobil. Tom prilikom je povrijeđena jedna osoba koja je ljekarsku pomoć potražila u Domu zdravlja u Konjicu", rekao je Marić.

On je dodao da su se u automobilu "mercedes" nalazili A.Š. /39/, S.T. /38/ i A.A. /50/.

Prema njegovim riječima, u golfu su se nalazile četiri osobe, a policija traga za počiniocima.

U istragu se uključilo i Tužilaštvo HNK.

U "mercedesu" se nalazio fudbalski sudija Sabrija Topalović, koji je sudio fudbalsku utakmicu "Velež" - "Borac" u Mostaru, te pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić, koji je zadobio povrede.

Navijači "Veleža" sinoć su u 82. minuti utakmice, koja se odigravala na stadionu u Vrapčićima, ušli na teren, jer su bili nezadovoljni suđenjem. U tom trenutku "Borac" je vodio sa dva-nula.

Igrači i sudije su se povukli u svlačionice, te su nakon izvjesnog vremena i intervencije policije napustili stadion.

Direktor FK "Borac" Dejan Lukendić sinoć je izjavio da je nakon prekinutog susreta u Mostaru protiv "Veleža" fizički napadnut na tribinama i da se nije osjećao ugodno na stadionu "Rođenih".