VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana23/09/2021

U NOVOM SADU I KRUŠEVCU POZORIŠNE PREDSTAVE I TURISTIČKA PONUDA

 

BEOGRAD, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" danas će biti održana u Novom Sadu i Kruševcu, gdje će građani moći da uživaju u pozorišnim predstavama, ali i turističkoj ponudi Srpske.

 

U Novom Sadu će u 18.00 časova u Pozorištu mladih biti održana predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Peđa i vuk", autora Sergeja Prokofjeva, u režiji Biserke Kolevske.

U predstavi igraju Duško Mazalica, Božana Bijelić, Đurđa Vukašinović, Dragan Banjac, Zorana Šuman, Dragan Vučić, Đorđe Janković, Aleksandar Blanić i Ana Anđelić, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Najavljeno je da će predstavi prisustvovati pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković i samostalni stručni saradnik za razvoj i unapređenje saradnje u prosvjeti, kulturi i umjetnosti u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović.

U Kruševcu će od 12.00 časova na platou kod Spomenika kosovskim junacima biti upriličena promocija turističke ponude Republike Srpske, a u 12.30 časova prijem u kabinetu gradonačelnice Jasmine Papurović.

Prijemu će prisustvovati direktor Turističke organizacije Bijeljina Jasmina Abdulahagić, a ispred Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Jelena Kusmuk, samostalni stručni saradnik za razvoj i unapređenje privredne saradnje, te Tatjana Duvnjak, samostalni stručni saradnik za promocije, planiranje i unapređenje rada Predstavništva.

U Kruševačkom pozorištu u 20.00 časova biće održana prva predstava bijeljinskog pozorišta "Semberija" u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

U predstavi "Komedija ometena u razvoju" za koji je tekst napisao Milivoje Mlađenović, po motivima Rableovog satiričnog romana "Gargantua i Pantagruel", igraju Ivan Petrović, Vanja Krtolina, Nenad Blagojević, Mirna Jovanović, Mihailo Maksimović, Marija Novaković i Dušan Ranković, glumci iz čak pet akademija iz regiona, a režiju potpisuje Dušan Tuzlančić.

Promocija turističke ponude Republike Srpske u Kruševcu na platou kod Spomenika kosovskim junacima biće i u petak, 24. septembra, i u oba dana će trajati od 12.00 do 19.00 časova.

Dani Srpske u Srbiji svečano su sinoć otvoreni u Narodnom pozorištu u Beogradu, a biće zatvoreni 29. septembra u Novom Sadu.