VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija23/09/2021

U KRNjEŠEVCIMA OTVOREN NAJMODERNIJI POGON TEHNIČKIH GASOVA U EVROPI

 

BEOGRAD, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - U okviru fabrike "Istrabenc plini" /Istrabenz Plini/ u Krnješevcima kod Stare Pazove danas je otvoren najmoderniji pogon tehničkih gasova u Evropi, saopšteno je iz ministartva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

 

Pogon su svečano otvorili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo i predsjednik SIAD grupacije Roberto Sestini.

Kako se navodi usaopštenju, nakon toga je održana svečana Skupština udruženja italijanske privrede u Srbiji, na kojoj je Matićevoj uručeno priznanje za kontinuitet u njegovanju trgovinskih odnosa između Srbije i Italije.

Zahvalivši za priznanje, Matićeva je rekla da je počastvovana nagradom, dodajući da je ne smatra samo uspjehom resora na čijem je čelu nego i svih državnih i privrednih aktera koji su doprinijeli razvoju i unapređenju bilateralne ekonomske i trgovinske saradnje između Srbije i Italije.

"U Srbiji je registrovano više od 1.250 aktivnih privrednih društava sa većinskim učešćem italijanskog kapitala. Srbija i Italija imaju veliki obim robne razmjene, koji se u posljednjih osam godina kretao u rasponu od 3,3 milijarde evra do četiri milijarde evra, a našu saradnju karakteriše i zavidan nivo saradnje u oblasti bankarsko-finansijskih usluga", poručila je Matićeva.