VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana24/09/2021

U KRAGUJEVCU SUTRA DELEGACIJA OPŠTINE FOČA

 

BEOGRAD, 24. SEOTEMBRA /SRNA/ - Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" sutra će biti održana u Kragujevcu, gdje će delegaciju opštine Foča iz Republike Srpske, na čelu sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem, primiti pomoćnik kragujevačkog gradonačelnika za međunarodnu saradnju Boris Kovačević.

 

Teme razgovora su nastavak privredne saradnje i iskustva Kragujevca u projektima značajnim za grad.

Prijemu će u ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je organizator manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", prisustvovati Borislav Maksimović, koji će predstaviti manifestaciju kroz devet godina postojanja, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Poslije prijema, gosti i domaćini će zajedno obići štand Turističke organizacije Republike Srpske na platou kod Krsta.

Umjetnički dio "Dana Srpske u Srbiji" u Kragujevcu biće prikazan kroz predstavu Studentskog pozorišta Banjaluka pod naslovom "Nakon predstave" u Domu omladine u 20.00 časova.

U predstavi autora Zorana Kostića, uglednog srpskog pjesnika, igraju njegova supruga Jelena Kostić Trepetova, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, i profesor glume na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, i njihova kćerka, mlada glumica Nadežda Kostić. Predstavu je režirala Jelena Kostić Trepetova.

Promocija turističke ponude Republike Srpske u Kragujevcu na platou kod Krsta biće održana u sutra, i u nedjelju od 12.00 do 19.99 časova.

I u Kraljevu, gdje se danas održava prezentacija turističke ponude Republike Srpske ispred zgrade Skupštine grada od 12.00 do 19.00 časova, biće nastavljena i sutra u isto vrijeme.