VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura11/10/2021

UČEŠĆE NA FESTIVALU "ZLATNI VITEZ" U MOSKVI

 

BANjALUKA, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Banjalučko studentsko pozorište učestvovaće na Međunarodnom pozorišnom festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, sa predstavom "Nakon predstave".

 

Poziv za učešće na festivalu za diplomsku predstavu Nadežde Kostić "Nakon predstave", autora Zorana Kostića, u režiji Jelene Trepetove Kostić potpisao je direktor ovog festivala Nikolaj Burljajev, saopšteno je iz Banjalučkog studentskog pozorišta.

Festival se održava od 21. novembra, a festivalska predstava Banjalučkog studentskog pozorišta biće izvedena 24. novembra, na sceni Ruske akademije dramskih umjetnosti.

Delegaciju Studentskog pozorišta u Moskvi predvodiće pozorišni režiser Aleksandar Pejaković kao direktor festivala "Kestenburg" i predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta, koji će pored učešća na "Zlatnom vitezu" posjetiti i Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

"Ovo je četvrta posjeta predstavnika uprave Banjalučkog studentskog pozorišta Moskvi, što pokazuje opredijeljenost našeg pozorišta ka jačem okupljanju studenata Srpske i Rusije", rekao je Pejaković.

On je istakao da će odlasku u Rusiju pozorištu, osim Predstavništva Srpske u Srbiji, pružiti i Predstavništvo Srpske u Rusiji, te da je to odličan znak prijateljstva.