VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura11/10/2021

U SUBOTU "POKROVSKO PJESNIČKO SABOROVANjE"

 

BROD, 11. OKTOBRA/ SRNA/ - Druga kulturna manifestacija "Pokrovsko pjesničko saborovanje" biće održana u subotu, 16. oktobra, u Brodu, povodom proslavljanja Pokrova Presvete Bogorodice, krsne slave istoimenog hrama i opštine Brod.

 

Manifestacija se prvi put održava u okviru programa proslave "Oktobarske svečanosti".

Organizatori manifestacije su Crkvena opština Brod i Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente, uz pokroviteljstvo opštine Brod i načelnika Zorana Vidića.

Organizatori su saopštili da će manifestacija u subotu početi u 14.00 časova u prostoru Svetosavskog doma u porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

"U planu je promocija zajedničkog zbornika pod imenom `Pokrovsko pjesničko saborovanje` u kojem se nalaze pjesme 140 autora iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Kosova i Metohije, Hrvatske, Švajcarske, Crne Gore, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Austrije", saopštili su organizatori.

Očekuje se prisustvo jednog broja autora zastupljenih u zajedničkom zborniku, koji će učestvovati u programu manifestacije.

Priređivač knjige po drugi put je pjesnik i novinar iz Dervente Nenad Simić.

Blagoslov za održavanje kulturne manifestacije "Pokrovsko pjesničko saborovanje" ranije je dao Njegovo preosveštenstvo episkopa zvorničko- tuzlanski Fotije.

U dijelu programa nastupiće i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Duško Trifunović" iz Broda.